De jaarlijkse APK-keuring van uw auto

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994. De wet- en regelgeving kunt u inzien op www.overheid.nl.

Zo werkt de APK-keuring

content/schild-rdw-erkend.jpgAls uw voertuig APK-gekeurd moet worden, kunt u bij ons terecht. We zijn een door de RDW erkend APK-bedrijf. Dat ziet u aan het erkenningsschild dat we voeren. Vervolgens dient het volgende te gebeuren.

  1. U maakt met ons een afspraak.
  2. Onze APK-keurmeester keurt uw voertuig.
  3. U betaalt de kosten van de keuring (daar geldt geen vast prijs voor).
  4. Na de keuring ontvangt u van ons een APK-keuringsrapport (ook bij een afkeuring).
De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Het APK-keuringsrapport

Op het keuringsrapport dat u krijgt na afloop van een APK geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur- en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nu nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd staan er afkeurpunten op het rapport. Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). U mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren.

Wanneer moet mijn auto voor de APK keuring?

Check de keuringsdatum van uw voertuigDat is online te raadplegen in de database van de RDW. Door uw kenteken in te voeren, kunnen de gegevens van uw voertuig opgevraagd worden. Uw voertuig kan twee maanden voor de keuringsdatum al bij ons gekeurd worden.

Maak een afspraak voor de APK-keuring

Afspraak maken

We staan u graag direct te woord op 030 - 2920 855, maar mailen mag ook.